Ergonomie

Ergonomie op de werkplaats wordt steeds belangrijker binnen bedrijven. Veel bureauwerk en/of het heffen en verplaatsen van (zware) materialen kan leiden tot langdurige afwezigheid of gezondheidsklachten bij werknemers. Daarom hechten we met ID-21 veel belang aan een ergonomische organisatie binnen de werkplaats.

Het welzijn van uw medewerkers is duidelijk een zeer belangrijk punt. Wanneer dit goed ‘zit’, kan uw personeel veilig en comfortabel aan de slag. Dit heeft op zijn beurt een positieve impact op de aanwezigheid en tevredenheid van uw medewerkers.

Onze ergotherapeuten bieden hiervoor verschillende services aan:

Advies op de werkplaats

Samen met u bekijken we waar aanpassingen nodig en mogelijk zijn. We stellen een op maat gemaakt plan op. De implementatie hiervan wordt door ID-21 voor u opgevolgd. Aanpassingen kunnen het bewustmaken van een correcte houding van de werknemers, de inrichting van de werkplaats of een combinatie hiervan omvatten.

 
Aankoop nieuwe materialen

Indien er nood is aan nieuwe materialen om de fysieke werklast te verlagen, kunt u bij ons terecht voor advies. Via onze gespecialiseerde partners bieden wij u de mogelijkheid ergonomisch materiaal aan te kopen.